GENERAL ENGLISH QUESTIONS FOR KERALA PSC EXAMS



GENERAL ENGLISH QUESTIONS FOR KERALA PSC EXAMS
CLICK HERE TO DOWNLOAD PDF

1.All is well that __ well.

          a) ended       b) ends

          c) can end     d) ending

Ans: ends


2. A bird in the hand is worth ___ in the bush.

          a) Three     b) five

          c) Two        d) six

Ans: Two


3. A baker's dozen means ___. 

          a) Twelve             b) six

          c) Five                  d) thirteen

Ans: thirteen


4.  It's no use crying ___. 

          a) Over dead child         b) over spilt milk

          c) Over yesterdays        d) over flowed water

Ans: over spilt milk


5. Mice will play ___.

          a) When the cat is near         b) When the cat is away

          c) When the rat away            d) when the night comes

Ans: When the cat is away


6. Still water ___ deep.

          a) Flows                         b) runs

          c) Moves             d) drains

Ans: runs


7. A stitch in time ___. 

          a) Saves nine                 b) kills nine

          c) Avoids nine               d) attracts nine

Ans: Saves nine       


8. Uneasy lies the head ___. 

          a) That thinks a lot                          b) that wears the crown

          c) That rules the Kingdom              d) that hates others

Ans: that wears the crown


9. Silence is Gold __.

          a) Copper is speech                b) Gold is speech

          c) Speech is silver            d) speech is divine

Ans: Speech is silver


10. Beauty lies ___. 

     a) In the mind minds of the beholder       b) In the attitude of the beholder

     c) in the imagination of the beholder       d) in the eyes of a beholder

Ans: in the eyes of a beholder


Find the one word substitute:


11. Words inscribed on the graves:

          a) Epigram          b) Epitome

          c) Epitaph           d) Eponym

Ans: Epitaph


12. One who draws comic pictures:

          a) Cartoonist                 b) Caricaturist    

          c) Engraver                   d) Tattooist

Ans: Caricaturist  


13. People of the same age:   

          a) Colleagues                 b) contemporaries

          c) Compatriots             d) coevals

Ans: coevals


14. One who lends money at a very high interest:

          a) Pedurer           b) usurer

          c) banker             d) loaner

Ans: usurer


15. A forsaken, homeless child:  

          a) Orphan            b) Truant

          c) Waif                 d) destitute

Ans: Waif


16. An animal with four legs:

          a) quadruped                b) Biped

          c) Millipede           d) centipede

Ans: quadruped


17. Fit to drink:

          a) Drinkable                  b) potable

          c) Succulent                  d) palatable

Ans: potable


18. Belief that God provides nature:

          a) Monism           b) theism

          c) Pantheism       d) nihilism

Ans: Pantheism


19. One who is bad at spelling:

          a) Calligraphist             b) cacographist

          c) Holographer             d) cartographer

Ans: cacographist


20. Murder of wife:

          a) Sororicide        b) regicide

          c) Assassin           d) Uxoricide

Ans: Uxoricide 

CLICK HERE TO DOWNLOAD PDF

Comments

Popular posts from this blog

Assistant jailor grade I/ superintendent,sub jail/supervisor open prison |Jails Exam date and syllabus 2017

JUNIOR INSTRUCTOR (HOSPITAL HOUSEKEEPING) INDUSTRIAL TRAINING EXAM DATE AND SYLLABUS

INSTRUCTOR GR.I IN MECHANICAL ENGINEERING (ENGINEERING COLLEGES) GENERAL RECRUITMENT