KERALA PSC LD GENERAL ENGLISH QUESTION AND ANSWER


KERALA PSC LD GENERAL ENGLISH QUESTION AND ANSWER
CLICK HERE TO DOWNLOAD PDF

21. Accord:

          a) Agreement      b) plentiful

          c) Relieve             d) swiftness

Ans: Agreement


22. Abjure:

          a) Pacify               b) agitate

          c) Renounce        d) enlarge

Ans: Renounce


23. Chastise:

          a) Moralize          b) punish

          c) Encourage       d) comfort

Ans: punish


24. Climactic:

          a) Of climate       b) of climax

         c) Delicate           d) critical

Ans: of climax


25. Commotion:

          a) Tumult            b) confusion

          c) Smartness       d) anxiety

Ans: Tumult


26. Decipher:

         a) Criticize           b) Discourage

                   c) Interpret         d) Cheat

Ans: Interpret


27. Fleeting:

          a) Transient                  b) Irritating

          c) Transparent              d) Violent

Ans: Transient


28. Elevate:

          a) Rise                  b) Dignify

          c) Weaken           d) disprove

Ans: Dignify


29. Fabulous:

          a) Amazing          b) terrible

          c) Plain                d) brilliant

Ans: Amazing


30. Infringe:

          a) Inspire             b) insult

          c) Recognize        d) violate

Ans: violate 


Choose the word opposite in meaning to the Key word:


31. Lavish:

          a) Frugal              b) Abundant

          c) Denounce        d) describe

Ans: Frugal


32. Laconic:

          a) Unhealthy       b) profuse

          c) Lazy                 d) intimidating

Ans: profuse


33. Listless:

          a) Confusing        b) hesitant

          c) Brisk                          d) revolutionary

Ans: Brisk   


34. Ostentation:

          a) display             b) triumph

          c) Modesty          d) obscurity

Ans: Modesty


35. Oracular:

          a) Vague              b) devious

          c) Lucid               d) leisurely

Ans: Lucid


36. Ratify

          a) Confirm           b) refer

          c) exaggerate       d) deny

Ans: deny


37. Ravage:

          a) Destroy            b) relax

          c) Restore            d) inspect

Ans: Restore


38. Wayward:

          a) Stable              b) volatile

          c) Insincere         d) deceptive

Ans: Stable  


39. Wield:

          a) Use                  b) misuse

          c) Abstain                     d) increase

Ans: misuse


40. Uncouth:

          a) Awkward         b) graceful

          c) Irrelevant        d) awful

Ans: graceful 


CLICK HERE TO DOWNLOAD PDF

Comments

Popular posts from this blog

Assistant jailor grade I/ superintendent,sub jail/supervisor open prison |Jails Exam date and syllabus 2017

JUNIOR INSTRUCTOR (HOSPITAL HOUSEKEEPING) INDUSTRIAL TRAINING EXAM DATE AND SYLLABUS

INSTRUCTOR GR.I IN MECHANICAL ENGINEERING (ENGINEERING COLLEGES) GENERAL RECRUITMENT